film concept vormgeving boek foto prijzen over Niki contact

Niki hoopt dat de kijker na afloop van haar verhalen verrast of verward is. En twijfelt aan zijn eigen versie van de werkelijkheid. En ze hoopt er in de toekomst minder Brits uit te zien. Zodat ze niet meer 6x per dag in het Engels aangesproken wordt.

Niki woont in Amsterdam, heeft fotografie gestudeerd aan de New School University in New York, een oriëntatiejaar aan de Rietveld Academie gedaan en is afgestudeerd aan de UVA met een specialisatie in Jeugd & Media en Beeldvorming.


Niki is een Nederlandse/Iraanse regisseur en schrijft in 3e persoon omdat dat zo hoort op websites. Haar lievelingskleur is geel. Ze houdt van rare onaangepaste mensen. En ze heeft geen enkel gevoel voor richting.


Niki is gespecialiseerd in jeugd. Ze bedenkt en ontwikkelt nieuwe concepten, schrijft, maakt vormgeving en geeft lezingen/masterclasses over hoe jeugd te bereiken.

Haar jeugddocumentaire ‘Ninnoc’ won 7 internationale prijzen, waaronder op filmfestivals IDFA en Berlinale. Ze heeft het boek ‘Dokter Corrie geeft antwoord’ geschreven waarin kinderen op een humoristische manier seksuele voorlichting krijgen en ze is momenteel bezig met haar nieuwe documentaire voor de VPRO.